سرپرست مرکز بهداشت استان، کهگیلویه و بویراحمد، گفت؛ در دهههای اخیر به دلیل جهانی شدن، شهرنشینی و افزایش درآمدها رژیم و عادات غذایی افراد به طور چشمگیری تغییر یافته است و جوامع در کشورهای جهان همچنین در کشور ما عمدتاً از مصرف غذاهای فصلی به خصوص گیاهان غنی از فیبر به سمت مصرف غذاهای با چربی هیدرات تصفیهشده قند و چربی و نمک زیاد غذاهای فرآوری شده گوشت و سایر محصولات با منبع حیوانی حرکت کردهاند.
سرپرست مرکز بهداشت استان، کهگیلویه و بویراحمد، گفت؛ در دهههای اخیر به دلیل جهانی شدن، شهرنشینی و افزایش درآمدها رژیم و عادات غذایی افراد به طور چشمگیری تغییر یافته است و جوامع در کشورهای جهان همچنین در کشور ما عمدتاً از مصرف غذاهای فصلی به خصوص گیاهان غنی از فیبر به سمت مصرف غذاهای با چربی هیدرات تصفیهشده قند و چربی و نمک زیاد غذاهای فرآوری شده گوشت و سایر محصولات با منبع حیوانی حرکت کردهاند.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر محمد مهدی بانشی افزود؛ ترکیبی از رژیم غذایی نامناسب ناسالم و سبک زندگی بی تحرک باعث افزایش نرخ چاقی در جهان شده است که البته نه تنها در کشورهای توسعه یافته دیده می شود بلکه در کشورهای کم درآمد نیز مشکل گرسنگی و چاقی اغلب با هم وجود دارد، که هم اکنون بیش از ۶۷۰ میلیون بزرگسالان است ۲۰ میلیون دختر و پسر ۵ تا ۹ ساله چاق هستند و بیش از یلیون کودک زیر ۵ سال دارای اضافه وزن هستند. در حالی که بیش از ۸۰۰ میلیون نفر از گرسنگی رنج میبرند.
وی تصریح کرد؛ رژیم غذایی ناسالم عامل خطر اصلی چاقی و مرگ میر میر ناشی از بیماری های غیرواگیر از جمله بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و برخی از سرطان ها هست عادات غذایی ناسالم علاوه بر اینکه یک پنجم مرجع را در سراسر دنیا رقم میزند مبلغی بالغ بر ۲ تریلیون دلار در سال نیز بودجه به بخش سلامت در جهان را تامین میکند.
دکتر بانشی عنوان کرد؛ چاقی و سایر اشکال سوءتغذیه تقریباً از از هر سه نفر یک نفر را مبتلا میکند پیش بینی ها نشان می دهد که ایران تا سال ۲۰۲۵ به یک نفر از دو نفر خواهد رسید راه حل های مقرون به صرفه برای که برای کاهش انواع سو تغذیه وجود دارد، اما به کارگیری آنها نیاز به تعهد در جهانی بیشتری دارد.
وی یادآور شد؛ یک رژیم غذایی زمانی رژیم غذایی سالم محسوب میشود که با تأمین غذای کافی ایمن، مغزی و متنوع نیازهای تغذیهای افراد را تامین کند و خطر ابتلاء به بیماری را در او را کاهش دهد
وی در پایان خاطر نشان کرد؛ آموزش و فرهنگسازی تغذیه یک امر مهم برای جلوگیری از بروز بیماریهای غیر واگیر است،و فراموش نکنیم که بررسی نحوه تغذیه سالم خانواده ها ممنوعات و مضرات مصرف غذاهای آماده نمک و چربیها و یک رفتار تغذیه خوب به همراه مصرف میوه و سبزیجات که زمینه را برای یک زندگی سالم و با نشاط فراهم می نماید.
به گزارش وب دا: کارگاه آموزشی تغذیه سالم با حضور سرپزست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان؛ فرشته بوستانی رئیس گروه واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان، کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت و کارشناسان تغذیه شبکه های بهداشت هشت شهرستان استان در سالن اجلاس این معاونت برگزار شد.
ارسال خبر سید حسین رازیان





